مقالات

سختی آب پایین مضر است؟ TDS پایین مضر است؟

میزان TDS مطلوب آب آشامیدنی

آیا مصرف آب با سختی یا TDS پایین برای بدن مضر است؟

سختی آب پایین مضر است؟ TDS پایین مضر است؟ میزان TDS مطلوب آب آشامیدنی چقدر است؟

مصرف آب با سختی یا TDS  پایین یکی از چالش‌های آب تصفیه شده است که همیشه برسر آن صحبت های زیادی است. اما واقعاً میزان سختی آب باید چقدر باشد؟ اکثر محققان براین باورهستند که آب مطلوب مناسب آشامیدن باید املاح معدنی متعادلی داشته باشند که میزان آن‌ها نه کم باشد نه زیاد، برسی این موضوع به صورت دقیق نیازمند تحقیقات زیادی است که بسیار زمان‌بر است و تاکنون به طور کامل انجام نشده است. باتوجه به‌اینکه آّب در بدن انسان به‌عنوان انتقال‌دهنده مواد زائد، تنظیم‌کننده دمای بدن، تسهیل‌کننده واکنش‌های شیمیایی و… ایفای نقش می‌کند، پس می‌توان گفت آّب مورد نیاز بدن باید مقدار مشخصی سختی داشته باشد، بنابراین می‌توان درجه سختی گفت آب مطلوب مناسب آشامیدن باید حدوداً بین 70 تا 120 باشد.

میزان TDS مطلوب آب آشامیدنی  

مصرف آب با TDS پایین چه ضررهایی برای بدن دارد؟

نوشیدن آب با سختی پایین به تنهایی سبب ایجاد هچ مشکلی در بدن فرد سالم نمی‌شود؛ بنابراین براساس آخرین مطالعات هیچ اطلاعاتی به دست نیامده است که نشان دهد مصرف آب با TDS پایین برای بدن انسان مضر است یا خیر. ازطرفی سازمان فضایی ناسا هیچ عارضه و مشکلی را از مصرف آب با TDS پایین ذکرنکرده است. همچنین سازمان EPA آمریکا نیز در پروژه ای که در مکزیک انجام شد میزان TDS  آب را از 800 به 40 رساند، طبق تحقیقات انجام شده هیچ عارضه ای را برای مصرف آب با سختی پایین ذکر نکرده است. در ادامه این تحقیقات در ایالت کلرادو آمریکا یک سیستم آب شهری برای 50 خانواده نصب شده که TDS 0,5 ppm  تحویل مصرف کنندگان می‌داد، با گذشت زمان دراثر استفاده از این آب هیچ مشکلی مبنی بر اینکه مواد معدنی از درون بافت ها شسته است دریافت نشده است.

باوجود اینکه هیچ شواهدی مبنی بر اینکه TDS پایین برای بدن مضر است کشف نشده است، اما توصیه می‌شود که همه افراد آب با سختی متعادل مصرف شود.

فایده نوشیدن آب بدون سختی

برای مشخص شدن فواید نوشیدن آب بدون TDS برای بدن در همین ابتدای کار بهتر است عملکرد برخی اندام‌های داخلی بدن مانند کلیه را در کنار هم بررسی نماییم. کلیه‌ها که به‌عنوان مهمترین عضو داخلی بدن شاخته شده‌اند، وظایف شگفت‌انگیزی در مکانیزم داخلی بدن ایفا می‌کنند. این عضو داخلی غلظت عناصر و مایعات بدن را کنترل می‌کند، پلاسمای خون را تصفیه می‌کند و غلظت مواد زاید موجود در خون را که دراثر سوخت و ساز ازبین رفته است را کنترل می‌کند. همچنین کلیه‌ تعادل میزان قلیایی و اسیدی بودن مواد زائد را کنترل می‌کند و آن‌ را به وسیله ادرار دفع می‌نماید. همانطور که می‌دانید داخل خون و بدن مایعات بسیاری وجود دارد که بیشتر حجم آن‌ها از آب تشکیل شده‌اند. این مایعات در تمام فرآیند سلول‌ها نقش دارند و به‌عنوان مایعات درون سلولی و بیرون سلولی شناخته شده‌اند.

برای ایفای بهترین عملکرد ازسوی سلول‌ها، هرکدام از این مایعات باید دارای غلظت خاصی باشند. جالب است بدانید وظیفه ایجاد غلظت مناسب این مایعات به‌طرز بسیار شگفت‌انگیزی برعهده کلیه‌ها است. بنابراین می‌توان گفت کلیه‌ها غلظت تمام عناصر و مایعات موجود خون را کنترل و تنظیم می‌کنند، میزان آب و الکترولیت‌های بدن را تنظیم می‌نمایند، تعادل اسید و قلیایی بدن و خون را تنظیم می‌کنند. ایجاد تعادل میان یون‌های مایع درون سلولی و برون سلولی ازطریق تبادل آب خالص در دیواره سلول انجام می‌گیرد. به‌عنوان مثال با عبور آب خالص از دیواره سلولی مایعات درون سلولی دارای مقدار مشخصی سدیم و کلر می‌شوند و در مقابل مقدار زیادی فسفات، منیزیم، پتاسیم و سولفات به‌دست می‌آورند.

مکانیسم عمل کلیه‌ها

زمانی که در کلیه میزان غلظت درون سلول بالا می‌رود ، بدن برای تنظیم غلظت خون نیاز به آب پیدا می‌کند تا با اضافه شدن آب به خون آن‌را رقیق کند و از غلظت خون کم کند. به این نکته توجه کنید که بیشتر املاح مورد نیاز بدن از تغذیه به جز آب به دست می‌آید، در نتیجه بدن ما به املاح آب احتیاجی ندارد. همچنین در زمانی که آب می‌نوشید، بزاق دهان با آن ترکیب می‌شود و TDS آن بالا میرود، بزاق دهان شامل سدیم و پتاسیم و کلراید است و سیستم بدن به طوری طراحی شده است که میزان مواد معدنی که بدن به آن احتیاج دارد کنترل شود و درصورت نیاز مواد اضافی از بدن دفع می‌گردد.

فرآیند تغییر غلظت یونی در کمتر از یک دقیقه به سرعت ازطریق دیواره سلول انجام می‌گیرد. نکته مهم و قابل توجه در اینجا این است که تنها آب خالص توانایی عبور از دیوار سلول کلیه‌ها را دارد و هیچکدام از یون‌ها قادر به عبور از غشاء سلولی نیستند. بدین ترتیب آب با وارد شدن به محیط غلیظ از غلظت آن کم  می‌کند و یا با خارج شده از محیط رقیق آنرا غلیظ می‌کند. این تغییر در غلظت یون‌های مایعات درون سلولی و ایجاد تعادل یونی توسط آب خالص و بدون سختی یا TDS انجام می‌گیرد.

  

کلام آخر

همانطور که می‌دانید نوشیدن آب خالص و گوارا سبب جلوگیری از ورود آلاینده‌ها و عوامل بیماری‌زا به داخل بدن و حفظ سلامت عمومی فرد می‌گردد. همچنین یکی از مهمترین فواید نصب یک دستگاه تصفیه خانگی حذف سختی موجود در آب است. همکاران ما در گروه تصفیه آب پرشیا در این مطلب نکات مهمی درخصوص مصرف آب بدون سختی و فواید آن برای شما بیان نموده‌اند. بنابراین شا عزیزان می‎توانید جهت خرید یک دستگاه تصفیه خانگی و به‌دست آوردن آبی سالم و گوارا از این مجموعه اقدام نمایید. شما می‌توانید جهت خرید و نصب یکی از انواع دستگاه‌های تصفیه خانگی ازطریق شماره تلفن 02126458929 با همکاران ما در ارتباط باشید. همچنین می‌توانید به‌صورت آنلاین به وب‌سایت مجموعه به آدرس www.ropersia.ir مراجعه کنید. شما در وب‌سایت مجموعه پرشیا می‌توانید تمام مدل‌های دستگاه تصفیه آب را با یکدیگر مقایسه نمایید و سپس مدل مورد نظر را انتخاب و خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *