مقالات

جداسازی مس از آب با تصفیه آب

بهترین دستگاه تصفیه آب خانگی، جداسازی مس از آب

جداسازی مس از آب

جداسازی مس از آب با دستگاه تصفیه آب امکان پذیر است.

یکی از مهمترین اهداف خرید دستگاه تصفیه خانگی، حذف مس از آب شرب لوله‌کشی است، چراکه این فلز سنگین عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها است و سلامت انسان را به خطر می‌اندازد. با وجود اینکه مس یکی از عناصر ضروری در بدن انسان است، اما وجود مقادیر زیاد آن در آب باعث ضررهای زیادی به بدن می‌شود. مس در مواد شوینده یافت می‌شود، همچنین با عبور آب از لوله های مسی، ورود فاضلاب‌های صنعتی به آب‌های سطحی و سفره‌های آب زیرزمینی مقادیر زیادی از این فلز وارد آب می‌گردد و کیفیت آب مصرفی را کاهش می‌دهد. بنابراین لازم است که با انواع روش‌های غشایی، ته‌نشینی، تبادل یونی، جذب سطحی و روش‌های بیولوژیکی مقادیر بیشتر این فلز از آب جداسازی شود. انجام این‌ کار  تنها با استفاده یک دستگاه تصفیه آب امکان پذیر است. با ادامه مطلب همراه همکاران ما در گروه تصفیه آب پرشیا باشید تا با روش‌های مختلف حذف مس بیشتر آشنا گردید.

روشهای جداسازی مس از آب

ورود بیش‌از اندازه فلز مس به بدن انسان زمینه را برای رشد سلول‌های سرطانی، ایجاد بیماری‌های قلبی، بروز بیماری‌های کبدی، مسمومیت و… فراهم می‌آورد. بنابراین لازم است جهت جلوگیری از این موضوع و برای حذف میزان مشخصی از این فلز و قرار دادن آن در یک سطح استاندارد در داخل آب روش‌های مختلفی را به‌کار برد. در ادامه مطلب شیوه‌های مختلفی که در دستگاه‌های تصفیه جهت حذف مازاد فلز مس انجام می‌گردد را به شما معرفی خواهیم کرد.  

روش تبادل یونی

تبادل یونی یک واکنش شیمایی است که طی آن یون‌های مضر موجود در آب به ذرات فیلتر می‌چسبند و از آب جدا می‌شوند. فلیتر این روش، یک فیلتر رزین کلات با میل زیاد به مس است که تقریبا می‌تواند تمام مس‌های موجود در آب را جدا کند. جنس این فیلتر از پلی استایرن و ماکروپور است. فرایند تبادل یونی مورد استفاده برای اینکار از نوعی رزین منفرد استفاده می‌کند و آب دو بار از داخل فیلتر عبور داده می‌شود تا از جدا شدن تمام ذرات مس موجود در اب اطمینان حاصل شود. استفاده از این شیوه تصفیه در تصفیه خانه‌های بزرگ هزینه بالایی دارد، چراکه رزین کارایی خود را به سرعت ازدست می‌دهد ونیاز به احیاء یا تعویض دارد.

روش کربن فعال

این روش برای جداسازی انواع آلاینده‌ها ازجمله مس از آب مورد استفاده قرار می‌گیرد، همچنین از این فیلتر می‌توان برای تصفیه پسماندهای فاضلاب صنعتی هم استفاده کرد تا از ورود آب آلوده به آلاینده‌ها، به چرخه آب‌های زیرزمینی جلوگیری کرد. کربن فعال  یکی از قدرتمندترین جاذب‌ها در جهان است که معمولاً در یک سیستم تصفیه آب از چند واحد از آن در مراحل تصفیه آب استفاده می‌شود. جذب سطحی یکی از ایمن‌ترین روش‌هایی است که جهت استاندارد نمودن میزان مس در آب از آن استفاده می‌گردد. این فیلتر تمایل بسیار زیادی به جذب فلزات و یون‌ها دارد و هیچگونه ترکیب جانبی مضر و خطرناکی تولید نمی‌کند. با عبور آب آلوده حاوی مس از این فیلتر یون‌های مس جذب فیلتر می‌شوند و فرآیند پاکسازی انجام می‌شود.

روش اسمز معکوس

یکی از کاربردی‌ترین شیوه‌های حذف مس از آب آشامیدنی، استفاده از تصفیه آب به شیوه اسمز معکوس به‌حساب می‌آید. در این شیوه پاکسازی که به کمک یک غشاء نیمه تراوا انجام می‌شود، آب حاوی مس و سایر یون‌های فلزی با فشار پمپ از غشاء عبور داده می‌شود. سپس یون‌های موجود در آب که امکان عبور از غشاء نیمه تراوا را نداشته‌اند توسط پسماند خروجی از دستگاه خارج می‌شوند.

روش اولترافیلتراسیون برای جداسازی مس از آب

بیشترین و بهترین عملکرد در جداسازی فلزات و آلاینده‌ها در دستگاه‌های تصفیه خانگی توسط غشاءها و فیلترها انجام می‌شود. در روش اولترافیلتراسیون نیز غشایی وظیفه جلوگیری از عبور مس را برعهده دارد. غشاء مورد استفاده در این روش از غشاء فیلتراسیون به شیوه اسمز معکوس منافذ درشت‌تری دارد، به‌همین علت این شیوه پاکسازی کارایی کمتری نسبت به اسمز معکوس دارد. اگر این روش در حالت استاندارد و به درستی انجام شود، تا 90 درصد مس موجود در آب را جدا می‌نماید.

ته‌نشینی شیمیایی

استفاده از مواد شیمیایی جهت ته‌نشینی مس یا دیگر پساب‌ها از دیگر شیوه‌های پاکسازی و خالص‌سازی اب از فلزات سنگین است. در این شیوه با استفاده از رسوب‌دهنده‌های شیمیایی به‌ مرور زمان مس و دیگر فلزات در ته مخزن تصفیه ته‌نشین می‌شوند.

انعقاد الکتریکی

یکی دیگر از شیوه‌های مؤثر حذف فلزات سنگین مانند مس از آب و پساب‌ها، استفاده از شیوه انعقاد الکتریکی است. این شیوه به دلیل داشتن هزینه‌های بالا در محیط‌های بزرگ تصفیه‌ای قابل استفاده نیست، درنتیجه بیشتر در محیط‌های آزمایشگاهی به‌کار می‌رود. در این شیوه با انتخاب آند و کاتد مناسب و ایجاد یک جریان الکتریکی مس از آب جدا می‌گردد و آب بدون فلز مس از مخزن خارج می‌شود. در این روش غشاء آندی و کاتدی تشکیل می‌گردد و فلزات براساس بارهای مثبت و منفی جذب غشاها می‌گردند و از آب حذف می‌شوند.

استفاده از ریز جلبک برای جداسازی مس از آب

در شیوه‌های حذف مس به روش شیمیایی ممکن است در فرآیند حذف مس، ترکیبات جدیدی به آب اضافه گردند. ازطرفی اغلب شیوه‌های نام برده شده در بالا نیاز به تجهیزات پیشرفته و هزینه‌های بالایی دارند؛ بنابراین می‌توان جهت حذف مس از  فاضلاب یا پساب‌ها از روش تصفیه بیولوژیکی استفاده کنیم. استفاده از ریز جلبک‌ها یکی از همین شیوه‌ها به‌شمار می‌آید که طی آن شرایطی فراهم می‌آید که زیست توده به مرور زمان مس را مورد استفاده قرار دهد و آن را تجزیه نماید. سیانو باکتری‌ها یکی از انواع این میکروارگانیسم‌هایی هستند که در این شیوه تصفیه مورد استفاده قرار می‌گیرند. جهت انجام این فرآیند ابتدا توده زیستی را به اندازه کافی رشد می‌دهند و سپس آب حاوی مس را وارد مخزن کرده و به آن زمان می‌دهند، با گذشت زمان میکروارگانیسم‌ها تجزیه می‌گردند و مس موجود در آب به این طریق حذف می‌گردد.

 کلام آخر

شرایط محیطی و میزان کیفیت آب مصرفی در مناطق مختلف متفاوت است، به‌همین علت هرکدام از ما وظیفه داریم با آزمایش و آنالیز آب مصرفی منطقه محل زندگی خود نسبت به خرید بهترین دستگاه تصفیه آب خانگی اقدام نماییم. خرید یکی از انواع این دستگاه‌ها این امکان را به ما می‌دهد تا میزان املاح، آلاینده‌ها و فلزات سنگین مانند مس را در آب کاهش دهیم و آبی سالم و پاک جهت مصرف خانواده فراهم آوریم. شما هموطنان عزیز جهت خرید هرکدام از دستگاه‌های تصفیه آب می‎توانید با گروه تصفیه آب پرشیا در تماس باشید. شما از طریق راه ارتباطی به شماره 02126458929 می‌توانید با همکاران ما در تماس باشید و سؤالات خود درخصوص تصفیه آب خانگی را مطرح نمایید. همچنین جهت ثبت سفارش می‌توانید به وب‌سایت این گروه بازرگانی به آدرس www.ropersia.ir مراجعه و انواع دستگاه‌های تصفیه آب را ملاحظه و سفارش خود را ثبت نمایید.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *