مقالات

عملکرد فیلتر مینرال

عملکرد فیلتر مینرال  

ایجاد رسوب آب تصفیه شده توسط فیلتر مینرال

عملکرد فیلتر مینرال در دستگاه تصفیه آب چگونه است ؟ 

 دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس به واسطه داشتن فیلتر ممبران قادر است آلاینده‌ها و املاح موجود در آب را تا 99 درصد جذب نماید و آبی خالص به مرحله بعدی تصفیه هدایت کند. این فیلتر نقش قابل‌توجهی در تصفیه و خالص‌سازی آب برعهده دارد و تأثیر مطلوبی بر کیفیت، طعم و بوی آب می‌گذارد. اما برخی از املاحی که این فیلتر از آب حذف می‌نماید برای سلامتی بدن انسان سالم و ضروری است. در دستگاه تصفیه آب خانگی، فیلتر مینرال در مرحله ششم تصفیه، وظیفه اضافه نمودن این املاح معدنی ضروری به آب را برعهده دارد. فیلتر مینرال از سنگ های معدنی غنی شده توپ‌های بیوسرامیکی کلسیت و… پر می‌شود؛ به‌این ترتیب آب خروجی از شیر برداشت کیفیت بسیار بالاتری خواهد داشت.

  عملکرد فیلتر مینرال    

چگونگی عملکرد فیلتر مینرال در دستگاه تصفیه خانگی

همانطور که گفتیم، 95 تا 99 درصد آلاینده‌ها و املاح موجود در آب توسط فیلتر ممبران حذف می‌شوند و سختی آب در این مرحله از تصفیه ازبین می‌رود. اما بخشی از املاحی که در این مرحله از آب جدا می‌شوند، املاح مفید و ضروری برای بدن انسان هستند، که معمولاً ازطریق آب و غذا تأمین می‌گردند. در دستگاه تصفیه آب خانگی اسمز معکوس برای بالا بردن میزان کیفیت آب و تأمین املاح ضروری از فیلتر مینرال استفاده می‌کنند. این فیلتر به‌نحوی ساخته شده است که کلسیم و منیزیم مورد نیاز انسان را وارد آب می‌کند، به‌این ترتیب سختی آب کمی بالاتر و به حد استاندارد می‌رسد و آب طعم و مزه بهتری به‌دست می‌آورد.

معمولاً دستگاه‌های تصفیه آب خانگی قابلیت اضافه نمودن فیلتر مینرال را دارند، بنابراین اگر دستگاه شما فاقد این فیلتر است می‌توانید با اضافه نمودن این فیلتر دستگاه خود را ارتقاء دهید و میزان کیفیت آب خروجی را بهبود بخشید. فیلتر مینرال به دلیل داشتن ذرات کلسیت Calcite با دانه‌بندی مختلف در محدوده 3 تا 6 میلیمتریاست که حجمی معادل 250 میلی‌لیتردارد. در دستگاه‌های تصفیه زیر سینکی RO این فیلتر در مرحله ششم تصفیه یعنی بعد از مخزن قرار دارد. معمولاً میزان حلالیت ماده معدنی کلسیت در آب به مقدار PH و تعادل شیمیایی آن با CO2 وابسته است. در آخرین نسخه تولید شده از فیلتر مینرال علاوه‌بر یون کلسیم، منیزیم نیز در ساختار آن مشاهده می‌گردد، بنابراین میزان منیزیم آب نیز بعد از مرحله تصفیه به حد تعادل می‌رسد.  

مضرات ناشی از فیلترهای بی کیفیت

با عبور آب از میان توپ های بیوسرامیکی در فیلتر مینرال، مقدار بسیار کمی از سنگ‌ها درون آب حل می‌شوند و آب را معدنی می‌کنند. درصورتی‌ که مواد داخلی فیلتر استاندارد نباشند، ممکن است دوز کنترل نشده‌ای (کمتر یا بیشتر) از املاح را به آب بدهند. اگر این مقدار کمتر از حد معمول باشد، درحقیقت فیلتر هیچ کاری انجام نداده است و هیچ تأثیری در بهبود کیفیت آب رخ نداده است؛ اما گاهی برخی از فیلترهای بی‌کیفیت و غیراستاندارد دوز بیشتری از املاح را به آب می‌دهند که ممکن است باعث بالا رفتن میزان سختی TDS آب شوند، به‌این ترتیب ظروفی مانند کتری دچار رسوب می‌شود.

همچنین گاهی فیلترهای غیراستاندارد مینرال، مواد نامحلولی را به آب اضافه می‌کنند که باعث رسوب آب تصفیه شده در کف ظرف می‌شوند، این اتفاق مشکل‌ساز درحالی رخ می‌دهد که سختی آب بسیار پایین است. چراکه سختی پایین آب به‌خودی خود امری مطلوب است و هیچ ایرادی ندارد، اما ظروف و کتری شما به مقدار قابل‌توجهی دچار رسوب می‌گردند. ناگفته نماند این موضوع به این مفهوم نیست که هر زمان که جرم کتری مشاهده شود نشان دهنده فیلتر مینرال بی‌کیفیت است، در برخی از مواقع امکان دارد فیلتر ممبران اشباع شده باشد یا به مشکل برخورده باشد؛ یا قطعاتی مانند شیرمیکس خراب شده باشد. اما بهتر است بدانید اگر با وجود سختی پایین آب املاح اضافی مشاهده کردید، احتمال دهید که فیلتر مینرال دستگاه شما به مشکل برخورده است.

برای اطلاع از وجود مشکل یا عدم کیفیت فیلتر مینرال، ابتدا باید آن را از مدار خارج کنید؛ اگر جرم کتری یا ظروف شما برطرف شد، اطمینان حاصل کنید که مشکل از فیلتر مینرال بوده است و باید آنرا تعویض نمایید، اما اگر مشکل همچنان وجود داشت، می‌بایست برای برطرف کردن آن از تکنیسین‌های ماهر و باتجربه کمک بگیرید تا عیب‌یابی دستگاه شما به‌صورت دقیق انجام شود.

مراحل تعویض فیلتر مینرال

عمر مفید فیلتر مینرال در دستگاه تصفیه آب زیر سینکی، یک تا یک و نیم سال است؛ بنابراین بهتر است باتوجه به این زمان، نسبت به تعویض به‌موقع این فیلتر اقدام نمایید تا دستگاه شما به عملکرد مثبت خود ادامه دهد. به‌توجهی به تعویض این قیلتر نه‌تنها سبب ایجاد رسوب در ظروف و کتری می‌گردد، بلکه زمینه برای رشد آلاینده‌های میکروبی و میکروارگانیسم‌ها در فیلتر فراهم می‌شود. زمان تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب معمولاً در دفترچه راهنما ذکر شده است؛ اما تکنیسین گروه نصب تصفیه آب، باتوجه به میزان سختی آب محل زندگی شما، زمان مناسب تعویض فیلتر مینرال یا ممبران را به شما اعلام می‌کنند. همچنین شما می‌توانید براساس میزان کیفیت آب، بو و طعم آن متوجه سررسید زمان تعویض فیلتر شوید. در این شرایط و جهت تعویض فیلتر مینرال می‌توانید باتوجه به مراحل زیر اقدامات لازم را انجام دهید:

  • برق دستگاه را قطع نمایید و باز کردن شیر برداشت، جریان آب دستگاه را قطع نمایید.
  • اتصالات فیلتر مینرال که در دو سر آن قرار دارد را باز کنید و سپس از دستگاه جدا نمایید.
  • درصورت وجود نوار تفلون روی اتصالات، آن‌ها را باز کنید و نوار تفلون جدید بپیچید. دقت داشته باشید بیش‌از 10 دور نوار تفلون به دور اتصالات نپیچید، چراکه منجر به شکسته شدن فیلتر می‌گردد.
  • فیلتر جدید را به دستگاه متصل نمایید.
  • شیر مخزن و آب ورودی را باز نمایید و سپس دستگاه تصفیه را به برق متصل کنید.
  • پس‌از روشن شدن دستگاه عدم نشتی فیلتر مینرال را بررسی نمایید.

کلام آخر

مهمترین قدم بعد از خرید دستگاه تصفیه آب، رسیدگی و توجه به عملکرد صحیح قطعات داخلی دستگاه محسوب می‌شود. شما می‌توانید در زمان نصب دستگاه نحوه نگهداری و تشخیص عملکرد صحیح را از تکنیسین نصب جویا شوید. یکی از مهمترین نکات در حفظ سلامت دستگاه، توجه به سلامت فیلترهای دستگاه، خصوصاً فیلتر ممبران و فیلتر مینرال و تعویض به‌موقع آن‌ها است. شما بعد از خرید تصفیه آب از گروه تصفیه آب پرشیا برگ گارانتی و خدمات پس‌از فروش را دریافت می‌نمایید. بنابراین در زمان بروز مشکل می‌توانید با شماره تلفن 02126458929 تماس حاصل فرماییید و یا ازطریق وب‌سایت مجموعه به آدرس www.ropersia.ir مشکل دستگاه خود را با ما درمیان بگذارید. مطمئن باشید در سریع‌ترین زمان ممکن تکنیسین مجموعه تصفیه پرشیا جهت برطرف نمودن مشکل شما به محل اعزام می‌گردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *