مقالات

دلیل افت فشار دستگاه تصفیه آب

افت فشار دستگاه تصفیه آب

دلیل افت فشار دستگاه تصفیه آب

افت فشار دستگاه تصفیه آب چه دلیلی دارد؟ و آیا اشکالی در روند تصفیه آب ایجاد میکند؟

همانطور که می‌دانید دستگاه تصفیه زیر سینکی شامل قطعاتی ازجمله پمپ و مخزن می‌باشد؛ معمولاً افراد تصور می‌کنند دلیل افت فشار دستگاه تصفیه آب مربوط به پمپ می‌شود، اما بهتر است بدانید این مشکل به مخزن دستگاه تصفیه آب ربط پیدا می‌کند. چراکه وظیفه پمپ افزایش فشار نیست، بلکه پمپ وظیفه دارد آب را از فیلتر دستگاه تصفیه عبور دهد. درنتیجه در بررسی دلایل افت فشار تصفیه آب بایستی مخزن دستگاه مود بررسی قرارگیرد. باتوجه به اینکه یکی از شایع‌ترین دلایل خرابی دستگاه تصفیه آب افت فشار دستگاه تصفیه است، همکاران ما در گروه تصفیه آب پرشیا در این مطلب قصد دارند دلایل این موضوع را ارزیابی نمایند و نحوه رفع آن را برای شما توضیح دهند، پس لطفاً تا پایان همراه ما باشید.

 

افت فشار دستگاه تصفیه آب

 

مخزن ذخیره چیست و چه کاربردی در دستگاه تصفیه آب دارد؟

مخزن یکی از مهمترین اجزای تشکیل‌دهنده دستگاه تصفیه آب محسوب می‌شود که به صورت کلی در سه مدل مختلف فلزی، ترکیب فلز و پلاستیک و پلاستیکی موجود است. بهترین و رایج‌ترین نوع مخزن، مخزن ترکیبی فلز و پلاستیک است که به‌عنوان بهترین و رایج‌ترین نوع مخزن در بازار شناخته شده است. ناگفته نماند عملکرد تمامی مخزن‌ها شبیه به هم است، به‌این ترتیب که در هر مخزن یک دیافراگم وجود دارد که مخزن را به دوقسمت  ذخیره آب و هوای فشرده تقسیم می‌کند. یکی از دلایلی که طراحی مخزن با دیافراگم (که به آن اصطلاحاً مخزن تحت فشار باد هم گفته می‌شود) این است که تیوپ داخلی مخزن بدون نیاز به مکانیزم‌های پیشرفته و بدون روشن شدن پمپ، آب را تا آخرین قطره با فشار مناسب به بیرون هدایت ‌کند.

به‌طورکلی زمان مورد نیاز برای پرشدن مخزن ذخیره تصفیه آب، درحالتی که خالی باشد حدود ۴۰ دقیقه است؛ اما گاهی دیده شده است که این زمان بیشتر شده است و یا به مرور زمان فشار آب خروجی از دستگاه مثل قبل نیست. این مشکل ممکن است به دلایل مهمی رخ دهد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

دلایل کم شدن فشار آب خروجی از دستگاه

مخزن تصفیه آب در فرآیند تصفیه، بعد از مرحله فیلتراسیون آب خالص و تصفیه شده را نگه می‌دارد تا مصرف‌کننده درصورت نیاز ازطریق شیر برداشت مصرف کند. مخزن دستگاه باید تحت فشار باشد تا بتواند آب مصرفی را برای مکان‌های مختلف فراهم آورد. اگر دستگاه با افت فشار مواجه گردد باید دلیل آن بررسی شود. در این شرایط بهتر است دستگاه تصفیه را از برق بیرون بکشید و شیر مخزن را ببندید، سپس شلنگ مخزن را خارج کرده و مخزن را جهت عیب‌یابی به مکان مناسبی منتقل کنید. در این مرحله شیر منبع را باز کرده و فشار آن را مورد سنجش قرار دهید، اگر فشار بالا بود و بعد از خروج آب وزن نهایی کاهش یافت، مخزن سالم است. اما اگر بعد از خروج آب وزن نهایی کاهش پیدا نکرد یا غیرطبیعی به‌نظر رسید، اطمینان داشته باشید دستگاه دچار ایراد شده است. مهمترین و اصلی‌ترین دلایل خرابی در ادامه عنوان می‌گردد.

دیافراگم پاره شده باشد

 اگر دیافراگم پاره شده باشد و آب به قسمت ذخیره هوا وارد شود، امکان بالا رفتن زمان پرشدن مخزن بیشتر است. برای تست کردن پارگی مخزن شما می‌توانید زمانی که مخزن کاملاً پر از آب است، قسمت ورودی هوا را چک کنید و با استفاده از یک شی نوک تیز و یا ناخن این قسمت را فشار دهید؛ اگر آب از آن خارج شود دیافراگم داخل مخزن پاره شده است. پارگی دیافراگم قابل تعمیر نیست و می‌بایست شما مخزن جدیدی تهیه نمایید.

فشار هوا کاهش یافته و مخزن کم باد است

 با گذشت زمان، امکان دارد که فشار باد درون مخزن دستگاه کاهش پیدا کند، در این شرایط فشار آب خروجی از تصفیه آب، با خارج شدن حدود یک پارچ آب بسیار کم می‌شود. همچنین در زمانی که شیر آب ورودی را ببندید و شیر برداشت روی سینک را باز کنید خواهید دید که آب کاملاً خارج نخواهد شد و اگر مخزن را تکان دهید، متوجه می‌شوید که هنوز مقدار زیادی آب درون مخزن باقی مانده است. در این حالت به دلیل افت فشار تیوپ باد داخلی، مخزن قادر به تخلیه تمام آب موجود در خود نیست.

در زمان بروز این مشکل می‌بایست با یک تلمبه، هوای داخل تیوپ را شارژ نمایید؛ توجه داشته باشید که وقتی به ورودی باد مخزن دست می‌زنید و آنرا فشار می‌دهید باید از آن فقط باد خارج شود و به هیچ وجه نباید از آن آب خارج گردد.

ایجاد رسوب یا پیچش شلنگ دستگاه تصفیه

مسلماً بعد از مدتی که دستگاه تصفیه آب کار کند، رسوبات آب در شلنگ ته‌نشین می‌شود و عملکرد دستگاه تصفیه آب را با مشکل مواجه می‌نماید. همچنین ممکن است پیچش شلنگ تصفیه آب سبب ایجاد افت فشار باشد. جهت جلوگیری از بروز این اتفاق بهتر است شلنگ دستگاه را مرتباً چک نمایید و به‌موقع نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

مسدود شدن فیلتر تصفیه آب

بعد از گذشت چند سال از عمر دستگاه تصفیه آب، رسوبات نامحلول مانند گل و لای، شن و ماسه، جلبک‌ها، انواع ناخالصی‌ها، فلزات، لجن و… در فیلترهای تصفیه آب ته‌نشین می‌گردد و مانع از عبور آب می‌شوند. این موضوع سبب می‌شود میزان و فشار آب تولیدی کاهش یابد، بنابراین بهتر است قبل از بروز این مشکل، فیلترها بررسی شوند و به‌موقع تعویض گردند.

کمبود فشار اب ورودی به دستگاه تصفیه

هرچند که وظیفه ثابت نگهداشتن فشار آب برعهده پمپ است، اما توجه داشته باشید اگر آب ورودی فشار کمی داشته باشد، بازدهی دستگاه کاهش می‌یابد. در برخی از دستگاه‌های تصفیه آب درصورت کمبود آب ورودی دستگاه توسط سوئیچ‌های مخصوصی به‌صورت خودکار خاموش می‌گردد.

روش شارژ کردن باد مخزن

جهت شارژ باد مخزن در ابتدا بهتر است صبر کنید تا تمام آب ذخیره شده در دستگاه خارج گردد؛ سپس برای اطمینان بیشتر مخزن دستگاه تصفیه آب را جدا کنید و به مکان دیگری مانند حمام انتقال دهید. سپس فرآیند شارژ باد دستگاه را براساس مراحل زیر می‎توانید اجرا نمایید:

  • با باز کردن شیر مخزن از خارج شدن تمام آب درون مخزن اطمینان حاصل کنید.
  • تلمبه را به قسمت ورودی هوا متصل کنید و شروع به باد زدن کنید، خواهید دید که آب از خروجی مخزن با فشار خارج خواهد شد، تقریباً ۱۰ تا ۱۵ دفعه تلمبه بزنید سپس صبر کنید تا تمام آب خارج شود و سپس دوباره تکرار کنید.
  • وقتی آب قطع شد دوباره شروع به باد کردن مخزن کنید و این کار را تا ۱۵ دفعه تکرار نمایید، این کار را تا زمانی که مخزن خالی شود انجام دهید، در این حالت تقریباً به صورت تجربی، فشار لازم برای مخزن مهیا شده است، ضمناً اگر یک فشار سنج به همراه داشته باشید می‌توانید فشار باد مخزن را روی 6 تا 8 PSI تنظیم نمایید. (میزان فشار باد مخزن معمولاً با یک برچسب بر روی آن نشان داده شده است و اغلب بین ۶تا ۱۰ psi است)

بادکردن مخزن دستگاه تصفیه آب کیسی

در برخی از دستگاهها مانند تصفیه آب فلاکس تک مدل CE و دستگاه تصفیه آب آکواپیور مخزن دستگاه به صورت فشرده شده داخل یک کیس (محفظه) قرار دارد، بنابراین شما برای تنظیم فشار مخزن می‌بایست ابتدا کیس را باز کنید و سپس مراحل بالا را انجام دهید. ضمناً اگر دستگاه کیسی دارید که دارای مخزن داخلی نیست، پس شما هیچ مخزنی ندارید و دلیل افت فشار دستگاه تصفیه آب شما معمولاً خراب شدن فیلتر ممبران است که می‌بایست آن را برسی نمایید.

کلام آخر

گروه تصفیه آب پرشیا در این مطلب تلاش کرد تا دلیل افت فشار دستگاه تصفیه را برای شما روشن نماید. شما بعد از خرید تصفیه آب زیر سینکی از این شرکت و نصب آن حتماً نحوه نگهداری و دلایل خرابی دستگاه را از تکنیسین شرکت سؤال نمایید و همچنین نسبت به مطالعه دفترچه راهنمای دستگاه جدیت داشته باشید. شما می‌توانید درصورت نیاز به تعویض فیلتر، فیلتر تصفیه آب را از مجموعه پرشیا تهیه نمایید و یا در زمان بروز مشکل توسط شماره تلفن 02126458929 همکاران ما را در جریان خرابی دستگاهتان قرار دهید. بعد از تماس شما با مرکز در سریع‌ترین زمان ممکن تکنیسین‌های ماهر جهت عیب‌یابی و رفع خرابی دستگاه به محل شما اعزام می‌گردند. همچنین شما می‌توانید ازطریق وب‌سایت مجموعه پرشیا به آدرس www.ropersia.ir  نیز با همکاران ما در تماس باشید و ما را در جریان نقطه نظرات خود قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *